top of page
Search
  • Louie Söderberg

Fysisk forward sista pusselbiten – "Mer längd och mer muskler"


Grafik från presentationen av LaShayla Wright-Ponder som spelare för Visby Ladies i Svenska Basketligan Dam, SBL dam, säsongen23-24.

Den sista seniorspelaren till lagbygget är värvad, och det är en spelare som samlat på sig erfarenhet från spel i flera basketstarka länder efter collegekarriären.

25-åriga LaShayla Wright-Ponder gick ut college 2022 och inledde sin proffskarriär i Australien med Inner West Bulls i NBL One East där hon hann göra sex matcher 18,8 poäng och 9,7 returer i snitt. När höst-säsongen drog igång var det spel i ZKK Sloga Pozega som slutade femma i serbiska högstaligan som gällde. Där snittade den 182 cm långa Wright-Ponder 15,4 poäng och 7,3 returer per match med 61,9% i tvåpoängs-skyttet.

Vid årsskiftet byttes Serbien mot Tyskland där forwarden skrev på för TG Neuss Tigers i 2. DBBL Nord. Där spelade hon de avslutande matcherna och snittade 19,5 poäng och 11,2 returer per match under säsongsavslutningen.

Under collegekarriären på Tampa i Sunshine State Conference (SSC) blev hon prisad individuellt för sina prestationer och utsågs till MVP i SSC 2022, valdes till All Star-laget i SSC 21-22 och även 20-21 valdes hon till All Star-laget. 23-24 spelar hon för Visby Ladies.

Sportchef Anders Pettersson, vad säger du om LaShayla? Carro ville ha mer längd och mer muskler, då blev det Wright-Ponder. En ödmjuk lagspelare som gillar att spela fysiskt. Wright-Ponders inställning för att hela tiden göra sig själv och laget bättre samt hennes hårt arbetande stil kändes helt rätt i lagbygget.

Head coach Caroline Muzito-Bagenda, hur tänker du om den här värvningen? – LaShayla kommer kunna spela försvar på de större spelarna och ge oss viktiga avslut i färgen. En spelare som gillar att spela med kontakt och som är stark och rörlig. Hennes arbetsmoral och vilja att utveckla sig själv och andra är även det en viktig bit för vårt lag kommande säsong.

LaShayla Wright-Ponder, hur känns det här?

– Jag är väldigt taggad efter att ha skrivit på och jag ser fram emot den här gruppen med olika bakgrunder och från olika delar av världen, och vad vi kan uppnå som lag under säsongen. Det är en grym grupp kvinnor som kommer bidra med olika saker som kommer få oss att gå så långt vi bara kan gå, det känner jag redan nu. Jag hoppas kunna bidra med ledarskap, hårt arbete, slit i offense och defense, returer, utföra taktiker och en positiv attityd.


Vad ser du fram emot med säsongen?

Jag ser fram emot att sikta högt och att nå så högt vi kan, utforska olika delar av Sverige, lära mig lite av språket, maten och nya människor. Jag vet att hockey och fotboll är populärt i Sverige!


155 views0 comments

Comments


bottom of page