top of page
ICA Maxi Arena 1.jpg

ICA Maxi Arena

Sedan säsongen 2015-16 spelar Visby Ladies sina hemmamatcher i den nybyggda arenan i utkanten av Visby som heter ICA Maxi Arena. ICA Maxi Arena är en blandning av modern teknik och traditionell sporthall och möjligheterna i den är oändliga. Att ha gått från att spela i den gamla gympahallen Södervärnshallen till ICA Maxi Arena är en stor omställning och med all toppmodern teknik i arenan så har klubben tagit många stolta stora kliv framåt och man har gått i framkant kring många olika avdelningar runt matcharrangemangen.

Med 1 500 fasta sittplatser som alla har vadderad sits och vadderat ryggstöd samt fyra stycken VIP-loger så finns det plats för många basketfantaster och när arenan väl är välfylld är den bland de bästa basketarenorna i Sverige. Golvet i ICA Maxi Arena är ett plastgolv men inför varje basketmatch läggs ett rent trägolv ut med enbart basketlinjer.

 

Med en restaurang med platser som har utsikt över planen, driven av fantastiska Joda Bar och Kök, så är arenan en av få i Sverige och Basketligan Dam där du kan avnjuta mat och dryck samtidigt som du hejar på ditt favoritlag. Arenan är också i toppklass även ur miljösynpunkt med både solceller och solfångare på utsidan av arenan.

Arenan är utrustad med toppmodern teknik och i den luftiga arenan så finns en stor jumbotron i mitten, fyra stycken ledskärmar för rörligt sponsormaterial, topphögtalare som är strategiskt placerade, ledlampor med stor flexibilitet och ytterligare två led-resultattavlor på sidorna. Upplevelsen i ICA Maxi Arena kan beskrivas som det bästa från en modern idrottsupplevelse korsat med det bästa från en traditionell idrottsupplevelse för både spelare, funktionärer och åskådare.

Vid invigningen av ICA Maxi Arena lockades 1156 åskådare till matchen, men publikrekordet för en basketmatch i ICA Maxi Arena är 1195 som sattes den 12:e april 2018 när Umeå gästade Visby för semifinal 4:5. Sedan flytten så har Visby Ladies kommit tvåa i publikligan i grundserien 2015-16, 2016-17 och 2018-19. 2017-18 kom man tvåa i publikligan över hela säsongen (exkluderat finalspel).

Hitta hit

ICA Maxi Arena hittar du på Idrottsgatan 4 i Visby och parkeringen runt arenan är helt avgiftsfri. Cykelbana ut till Arenan finns och cykelställ likaså och vill man åka buss så stannar Busslinje 1 utanför på Langs Väg.

ICA Maxi Arena

Idrottsgatan 4

621 50 Visby

bottom of page