top of page
Search
  • Louie Söderberg

Atletisk lång forward till Ladies – "Returer, poäng och bra försvarsspel"


Grafik för presentation av Visby Ladies värvning av Erykah Russell

Den fjärde spelaren inför 23-24 är presenterad, och det är en mångsidig spelare med längd som skrivit på.


24-åriga Erykah Russell kommer närmast från spel i den portugisiska högstaligan och är en 188 cm lång power forward med goda tekniska egenskaper och atletisk förmåga. Hon inledde säsongen med topplaget GDESSA som kom tvåa i grundserien och sedan vann ligaguldet. Även om hon gjorde 14 matcher och var näst poängbäst i Supercupfinalen med 12 poäng och 5 returer mot Benfica så bytte hon klubb i januari till Vagos i samma serie, som hade det tuffare resultat- och tabellmässigt. Snitten blev mycket snarlika däremot med 11,1 poäng i snitt för GDESSA och 11,5 i Vagos på 29 respektive 31 minuters speltid per match.


Slår man samman statistiken från de 14 matcherna för GDESSA och 6 för Vagos landar säsongssnittet i Portugal på 11,2 poäng, 7,0 returer och 1,6 steals på 30 minuters speltid per match.


Collegemässigt har Russell spelat både på Division 1 och Division 2-nivå. Hon både började och avslutade collegekarriären i Division 1, men gjorde två år på Division 2-skolan University of Charleston där hon snittade en double-double med 19,8 poäng och 10,4 returer 20-21 och där säsongens främsta insats var 43 poäng och 16 returer mot topplaget Glenville State i deras första hemmaförlust på drygt fyra år. Sista collegeåret, på Long Island University i Division 1, snittade Russell 11,1 poäng och 5,9 returer på 23 minuter per match i snitt. Nu har hon skrivit på för att ta sina förmågor till Visby Ladies 23-24.


Sportchef Anders Pettersson, vad tänker du om Russell? – Vi förväntar oss returer, poäng och bra försvarsspel av Erykah, men också en stor portion energi. Jag är säker på att Erykah med sin personlighet kommer att sätta en stor prägel på årets lag.

Head coach Caroline Muzito-Bagenda, hur tänker du om den här värvningen? – Med Erykah i laget får vi rörlighet på de lite större positionerna utan att tappa styrka. Hon är en spelare som kommer bidra med mycket energi och som kommer vara viktig för att säkra retutagningen både offensivt och defensivt.


Erykah Russell, hur känns det här?

– Jag känner mig riktigt taggad och tacksam för den här möjligheten. Glad över att starta en ny resa.


Vad hoppas du kunna bidra med till laget?

Jag kommer bidra med att vara högljudd och ha bra och hög energi. Hoppas kunna vara en grym tillgång med den aggressiva New York-spelarstilen jag har. Jag ser fram emot att komma till Sverige och lära mig om landet. Jag älskar nya erfarenheter och jag vet att jag kommer få många nya sådana i Visby.

87 views0 comments

Commentaires


bottom of page