top of page
Search
  • Louie Söderberg

Landslagsmeriterad collegeforward till Ladies – "Ett spännande nyförvärv"


Visby Ladies presentation av nyförvärvet Zaliah Adam Morllah till Svenska Basketligan Dam 23-24

Sjätte spelaren att skriva på är ett nyförvärv med college och U-landslagsmeriter som ansluter till Ladies.


21-åriga Zaliah Adam Morllah kommer närmast från spel på Salt Lake Community College som hon gjort två säsonger på. Hon började sitt basketspelande i Akropol, men som 13-åring och framåt var det Fryshuset som gällde fram till Collegetiden. Forwarden har vid två tillfällen kallats till det svenska ungdomslandslaget och första tillfällen var det framgångsrika U16-Europamästerskapet 2018 där Sverige vann hela B-divisionen och Adam Morllah spelade i fem matcher och gjorde poäng i fyra av de fem. 2022 kallades hon till U20-landslaget där Caroline Muzito-Bagenda var en av de fyra landslagscoacherna.


Under sin senaste collegesäsong snittade den 178 cm långa forwarden 15 minuters speltid per match där hon uträtade 3,6 poäng och 2,9 returer per match. Zaliah Adam Morllah är en aggressiv forward med god förmåga att ta sig till korgen, och 23-24 spelar hon för Visby Ladies.


Sportchef Anders Pettersson, vad säger du om Adam Morrlah? – Hon är ett av säsongens spännande nyförvärv för oss. Zaliah har skaffat sig erfarenhet av spel på college som nu skall byggas på med spel i SBL. Hennes tuffhet på banan kommer att göra oss tuffare som lag och ge motståndarna blåmärken.

Head coach Caroline Muzito-Bagenda, hur tänker du om den här förlängningen? – Zaliah kommer vara ett bra tillägg till laget kommande säsong. Hon har spelat på flera positioner under sin tid på college, varit kallad till ungdomslag och är motiverad och driven. Nu är det dags för Zaliah att ta nästa steg i sitt spel och jag ser framemot att vara med i det steget. Med Zaliah i laget så kommer vi få en spelare som utvecklar sig själv och andra på planen och kan vara med och höja lagets nivå.

Zaliah Adam Morllah, hur känns det här?

– Det här känns jättebra och jag är supertaggad på att få spela för Visby och i SBL för första gången. Jag valde Visby för att det känns rätt och jag känner en form av tillit till Visby. Jag känner att jag kommer få en chans att utvecklas samtidigt som jag har kul.


Vad hoppas du kunna bidra med?

Jag vill bidra med fysiskt spel, försvar och en oslagbar energi!

129 views0 comments

Commenti


bottom of page