top of page
Search
  • Louie Söderberg

Lång skjutande forwardtalang klar – "Spännande utvecklingsbar spelare"


Presentationsgrafik för Visby Ladies nyförvärv Lova Stålgard, närmast från RIG Mark, till säsongen 23-24 i Svenska Basketligan Dam.

Sjunde spelaren att skriva på kommer från en av landets två Riksbasketgymnasium och har intressant potential med många centimetrar och skytte utifrån.

19-åriga Lova Stålgard är basketfostrad i Malmö-klubben Malbas som hon representerade fram till 2020. I moderklubben togs hon, och även fler från Malbas starka 04-årgång, ut för att representera Region Södra i Miki Herkel Cup 2019, och har givetvis även representert även Malbas i USM. 2020 blev forwarden intagen på Riksbasketgymnasiet i Mark som vann 15 av 26 matcher i Basketettan Södra 22-23 där hon spelade strax över 19 minuter per match.

Den 186 cm långa Stålgard snittade på de dryga 19 minuterna 7,1 poäng och 2,9 returer och satte 40 treor på säsongens 24 matcher, vilket blir 1,7 satta treor per match. Från trepoängslinjen sköt hon 30,3% och innanför linjen 43,2%. Nu tar hon sina förmågor till Gotland för spel i SBL med Ladies 23-24.

Sportchef Anders Pettersson, vad säger du om Stålgard? – Ytterligare en spännande utvecklingsbar spelare till säsongens lag. Coach Carro med sina assisterande har nu ett gäng unga spelare med hög potential som skall tas hand om. Lova lovar lära laget Limhamsskånska!

Head coach Caroline Muzito-Bagenda, hur tänker du om den här värvningen? – Lova är en ung spelare med mycket energi och som vill utvecklas och ta nästa steg. Jag är väldigt glad över att hon väljer att ansluta till oss efter sina år på RIG Mark. Hon kan skjuta utifrån och kommer hjälpa till att öppna upp spelet. Jag ser framemot emot att se Lova ta nästa steg i sin utveckling tillsammans med oss.


Lova Stålgard, hur känns det här?

– Att skriva på för Visby känns väldigt spännande och jag är taggad på de olika möjligheter som säsongen kommer ha att erbjuda. Jag tror det är rätt steg för mig att ta i min utveckling. Att ta steget upp till SBL ha såklart alltid varit ett mål och att göra det med Visby ska bli kul. Jag ser fram emot att vara en del av laget då jag tror Caroline Muzito-Bagendas coachstil och visioner kommer passa mig som spelare bra.

Hur går tankarna inför säsongen?

Jag hoppas kunna bidra med ett skytte och energi på och av plan. Jag ser fram emot att utvecklas som basketspelare och ta del av de träningsmöjligheter som finns i Visby. Det ska bli kul att börja tävla och träna på en högre nivå och ta klivet upp till SBL. Jag har aldrig varit på Gotland tidigare och har bara hört positivt, så det ska bli roligt att flytta dit och lära känna ön!

122 views0 comments

Comments


bottom of page