top of page
Search
  • Louie Söderberg

Skytteligavinnaren förlänger – "Staden och folket är fantastiska"


Att behålla en skytteligavinnare är ingen lätt uppgift, så när det stod klart att Jessica Kelliher inte burit Visby Ladies färger för sista gången var det feststämning i den sportsliga ledningen.


23-åriga Jessica Kelliher kom till Ladies säsongen 20-21 efter att ha vunnit skytteligan i Belgien säsongen innan och såg till att upprepa succén från Antwerp när hon med 23,9 poäng per match slutade etta i skytteligan i SBL, ett poängsnitt som är det högsta bland alla Ladiesspelare på 2000-talet. Den 183 centimeter långa centern slog klubbrekord i november (sedan nuvarande klubbkonstellationen 1992) i flest poäng i en match när hon gjorde 45 poäng och tog 11 returer mot Mark på bortaplan, som också var den högsta poängnoteringen i grundserien 20-21 av någon spelare i SBL. Trots att intresset för Kellihers signatur varit högt och klubbar från större ligor än Sverige ryckt i henne så väljer hon att återvända till ön i höst för att göra sin andra säsong med klubben.

Jessica Kelliher, vad får dig att återvända till ön?

– Jag ville komma tillbaka till Visby för att staden och folket är fantastiska och jag tror det finns en stor möjlighet att fortsätta bygga vidare på sättet vi slutade säsongen på och växa som lag. Jag ser fram emot att komma tillbaka till Sverige för att både återförenas och tävla med mina lagkamrater.


Hur ser du på den gångna säsongen och även den kommande?

– Den gångna säsongen var tuff på flera sätt men det fanns också väldigt mycket positivt att ta med sig som visar att vi har stor potential att vara ett framgångsrikt lag. Jag hoppas att vi den kommande säsongen kan visa att vi kan tävla i ännu större utsträckning och vara ett slutspelslag.


Head coach Xavi Hernández, vad tänker du om att Kelliher förlänger?

– Att Jessica kommer tillbaka i höst är fantastiska nyheter! Hennes siffror går inte att snacka bort med nära 24 poäng och 9 returer per match och hon kommer tveklöst vara en av ligans främsta spelare även nästa säsong. Hennes potential kommer växa i linje med lagets och vi kommer se till att utnyttja alla hennes förmågor till största möjliga mån så hon kan ha en ännu större påverkan på matcherna. Hennes siffror och skytteligavinsten var tydligen inte tillräckligt för att bli Årets Center, så vi får jobba ännu hårdare den kommande säsongen för att få henne dit. Jag ser verkligen fram emot att få jobba med henne igen.


Sportchef Anders ”Leo” Pettersson, hur känner du över att kunna förlänga med Kelliher?

– Egentligen hade vi mentalt räknat bort Jessica. När en spelare först vinner skytteligan i Belgien sedan följer upp den med att vinna den i Sverige, ja då skall vi inte kunna klara att behålla en spelare i Visby! Men Jessica ville annat och valde bort betydligt större klubbar med mer pengar i bland annat Tyskland och Grekland. När Jessica lämnade svaret att hon inte kände sig klar med oss, ja då var det bara att skrika rakt ut i ett glädjevrål!

1 view0 comments

Comments


bottom of page