top of page
Search
  • Louie Söderberg

Hårt arbetande forwarden förlänger – "Det känns helt rätt"


Presentationsbild från när Tilda Lundgren förlänger med Visby Ladies i Svenska Basketligan Dam, SBL, till säsongen 23-24.

Den sista svenska seniorspelaren har skrivit på, vilket gör att det enbart är en plats för icke-EU-spelare kvar. Och det är ingen mindre än en förlängning med en energirik forward det handlar om.


20-åriga Tilda Lundgren anslöt till Ladies i november och debuterade på hemmaplan mot Uppsala redan samma dag som hon presenterades. Hon värvades från KFUM Umeå i Basketettan, och säsongen innan kom SBL-debuten när hon gjorde tre framträdanden för A3 Basket Umeå i semifinalserien mot Luleå våren 2022.

Sjukdom gjorde att den 177 cm långa forwarden ”bara” hann göra 11 matcher under säsongen med 4 starter på de 11. Snitten landade på 17 minuters speltid och 1,9 poäng och 1,5 returer per match. Nu har Lundgren förlängt med Ladies över 23-24.

Sportchef Anders Pettersson, vad säger du om Tilda Lundgren? – Goda nyheter när Tilda förlängt. Ser fram emot att få se Tilda ytterligare en säsong i Ladieslinnet. Tildas positiva energi både på och utanför banan samt hennes hårda arbete är något som hon gärna delar med sig av. Tuffast får nog lagkamraterna och coacherna i att skilja på Tilda och Tilja på träningarna.

Head coach Caroline Muzito-Bagenda, hur tänker du om den här förlängningen? – Jag har sett Tildas utveckling i Umeå och förra säsongen i SBL med Visby. Att få ha kvar henne i klubben, så vi kan fortsätta bygga vidare från förra säsongen är viktigt för stabiliteten i laget. Hennes utveckling de senaste åren, hennes kämparglöd, energi och instinkt att göra allt som krävs för lagets bästa är några av de egenskaper hon kommer bidra med kommande säsong.

Tilda Lundgren, hur känns det här?

– Det känns helt rätt att ha skrivit på för en andra säsong på ön. Känslan är bra inför att vara med från start denna gång. Säsongsstart närmar sig och jag längtar till att få jobba hårt tillsammans med laget och coach.

Vad ser du fram emot med säsongen?

Jag ser fram emot att träffa alla nya lagkamrater och att det äntligen börjar dra ihop sig till en ny säsong. Med Carro som coach ser jag fram emot att ta nya steg i min utveckling och bli en bättre spelare. Det jag hoppas kunna bidra med till säsongen är fart, energi och kämparglöd.

92 views0 comments

Comentários


bottom of page