top of page
Search
  • Louie Söderberg

Talangfull guard med Gotlandskoppling till Ladies


Grafik på när Visby Ladies presenterar nya spelaren Lisa Elsnitz

I början på månaden presenterades Caroline Muzito-Bagenda som ny head coach, och nu presenteras den första spelaren till 23-24.


Den första spelaren ut att presenteras till säsongen 23-24 för Ladies del är det unga löftet Lisa Elsnitz. Den 19-åriga guarden kommer ursprungligen från Skuru Basket, men har sedan 2020 tillhört Alvik Basket där hon 22-23 spelade i klubbens Basketettan-lag. Den 174 cm långa guarden startade 20 av de 21 matcher hon spelade och snittade 11,8 poäng, 6,4 returer, 2,6 returer och 2,6 steals per match i Basketettan. Detta på drygt 27 minuters speltid per match. En fin utveckling jämfört med säsongen innan då hon snittade 5,5 poäng och 3,8 returer på sex starter.

Till säsongen 23-24 spelar den energirika guarden i Visby Ladies, men det är långt ifrån första gången hon sätter sin fot på ön. Med gotländskt blod i familjen har hon spenderat ett antal somrar på ön, och har många både timmar och poäng i A7-hallen under de traditionsenliga sommarträningarna.


Sportchef Anders Pettersson, vad säger du om Lisa Elsnitz? – I och med att Lisa har rötter från Gotland och sommargotländska så har vi haft bra koll på henne de senaste fem åren och nu var det dags! Lisa passar perfekt in i det vi vill bygga upp. Energisk positiv spelare som har ett stor arbetsmoral i spelet. Det skall bli väldigt intressant att följa Lisas utvecklingskurva.

Head coach Caroline Muzito-Bagenda, hur tänker du om den här värvningen? – Lisa är en spelare som på och av planen är den typ av person som behövs i ett lag. Jag tycker att hon har tagit stora steg framåt de senaste åren och ser fram emot att se hennes fortsatta utveckling med oss i Visby. En spelare som har mycket energi att ge både offensivt och defensivt. Ska bli roligt att vara med och bidra till Lisas utveckling kommande säsong.Pressbild på Lisa Elsnitz som Visby Ladies-spelare säsongen 23-24

Lisa Elsnitz, hur känns det här?

– Det känns väldigt bra! Jag är ju sommargotlänning då jag har släkt från Gotland och har om somrarna varit inne mycket i A7-hallen och tränat så det känns otroligt roligt att äntligen bli en del av basketen här på riktigt. Ser också fram emot att flytta till Visby och spela och träna med laget och göra debut i SBL! Jag har alltid sagt att jag någon gång vill spela i Visby och är därför så glad för att det nu kommer bli av! För mig kändes alltså det här som det självklara valet nu när jag skulle lämna Stockholm.


Något särskilt du ser fram emot med säsongen?

Jag ser fram emot att ta klivet upp till ligan och det ska bli väldigt roligt och utvecklande att spela och mäta sig mot den högsta svenska nivån. Jag vill utmanas och utvecklas som spelare och tror absolut att jag har hittat en bra miljö för det i Visby Ladies, inte minst med Caroline som coach som jag verkligen tror kommer kunna hjälpa mig att utvecklas. Hennes vision och idé för laget och basketen på Gotland känns väldigt lockande och är något som jag verkligen känner att jag vill vara en del av.


Har du redan nu några mål eller särskilda ambitioner med vad du vill åstadkomma i Visby?

Mitt mål är att etablera mig i ligan och få en tydlig roll i laget där jag känner att jag är med och bidrar. I det ligger det att jag når den nivån som gör att jag ges speltid som gör att jag kan visa vad jag går för och ger mig chansen att utvecklas. Sen hoppas jag såklart att laget ska spela bra och vinna många matcher så att vi kan öka intresset för basket på Gotland och får ännu fler att komma på våra matcher!

241 views0 comments

Comentarios


bottom of page