top of page
Search
  • Louie Söderberg

Lagkaptenen från gångna säsongen förlänger – "Känns helt rätt"


Nu börjar spelarsignaturerna komma in i ett högre tempo, och nu har den 158 cm långa Agnig förlängt över 23-24.


21 år gamla Helin Agnig kom till Visby Ladies inför säsongen 21-22 och har gjort dryga 50 matcher för klubben sedan dess, inräknat cup- och försäsongsmatcher. Den gångna säsongen startade hon 13 av 20 matcher och snittade strax över 25 minuter speltid per match. 5,6 poäng, 2,2 returer och 1,9 assist per match landade övriga snitt på och nu har den spelsmarta guarden förlängt med Ladies över 23-24.


Sportchef Anders Pettersson, vad säger du om Agnig? – Jag är väldigt glad över att Helin väljer att fortsätta sin karriär hos oss. Förstår att det varit svårt beslut med tanke på att "hemmaklubben" AIK gått nu gått upp i SBL igen. Helin har ett stort hjärta och jag ser fram emot att återigen se publikens favorit spela i ICA Maxi Arena ännu en säsong.

Head coach Caroline Muzito-Bagenda, hur tänker du om den här förlängningen? – Det är roligt att få ha kvar Helin i klubben och kunna bygga vidare med henne i truppen. Helin tog stora steg framåt förra säsongen och jag tror att möjligheten att ta ytterligare steg framåt finns. Hon är snabb och kan skjuta vilket gör henne till ett hot på planen utifrån. Jag ser framemot att följa med Helin i hennes utveckling denna säsong!


Helin Agnig, hur känns det här?

– Mycket tyder på att 23-24 kommer bli klart annorlunda än den förra säsongen, och satsningen från klubben där Caroline Muzito-Bagenda kommer in som ny coach känns helt rätt. Det känns jättekul att komma tillbaka och jag har en bra känsla kring kommande säsong.


Vad ser du fram emot mest?

Det känns roligt att få vara en del utav den nya satsningen som görs men även att få spela ännu en säsong i ligan. Det jag dock mest ser framemot är att jag tror att vi kommer kunna tävla på ett helt annat sätt i matcherna än vad vi gjorde förra säsongen.

104 views0 comments

Commentaires


bottom of page