top of page
Search
  • Louie Söderberg

Försvarsspecialisten förlänger – "Känner mig hemma här"


Andra spelaren den här veckan presenteras nu efter Erykah Russell i tisdags, och den femte totalt, när en spelare med flertalet säsonger i Ladies förlänger.


28-åriga Isabella Kaukopaasi kom till Gotland 2019 och har under tre olika säsonger gjort SBL-matcher för Visby Ladies. Den gångna säsongen gjorde hon framträdanden i elva matcher, och en hjärnskakning i december när hon stod på nio spelade matcher gjorde att det bara blev två ytterligare matcher för guarden 22-23.


Toppnoteringen speltidsmässigt kom i hemmamatchen mot Luleå i mars när finskan spelade dryga 31,5 minut, och högsta poängnoteringen kom mot Eos hemma i november när hon stod för nio poäng på 28 minuter. Säsongssnittet landade på 3,8 poäng, 2,3 returer och 1,2 steals på strax under 22 minuters speltid per match 22-23. Nu har den 173 cm långa finska guarden skrivit på för spel säsongen 23-24.

Sportchef Anders Pettersson, vad tänker du om Kaukopaasi? – Isabella gör sin fjärde säsong med laget, sitt femte år på ön och är den som burit Ladieströjan längst i dagens trupp. Det är viktigt med kontinuitet. Det skall bli härligt att återigen se Isabellas försvarsarbete i ICA Maxi Arena på motståndarnas snabba guards.

Head coach Caroline Muzito-Bagenda, hur tänker du om den här förlängningen? – Jag är väldigt glad över att Isabella valt att vara med laget ytterligare än säsong. Med sin erfarenhet av att spela i ligan kommer hon bidra med rutin och lugn på planen samtidigt som hon bidrar med ett tufft försvarsspel över hela banan.


Isabella Kaukopaasi, hur känns det här?

– Känner mig verkligen hemma här i Visby, ser verkligen fram emot mot en ny säsong och att ha Caroline Muzito-Bagenda som ny head coach. Ska bli roligt att flera gamla spelare kommer tillbaka i år också!


Vad ser du fram emot mest med den kommande säsongen?

Jag ser verkligen fram emot att se hur vi kommer utvecklas med Caroline den kommande säsong. Jag har hört mycket bra om henne!

107 views0 comments

コメント


bottom of page