top of page
Search
  • Louie Söderberg

Beprövad amerikansk guard till Ladies – "Aggressiv och snabb"Första amerikanskan till 23-24 är signad, och det är en erfaren och nordiskt beprövad guard Ladies tagit in.


Sedan tidigare är Lisa Elsnitz presenterad och nu följer vi upp det med nästa spelare in som är den amerikanska guarden Raziyah Farrington. 26-åringen har erfarenhet från spel i tre europeiska länder varav två nordiska, där hennes senaste säsong var i finska ligan 22-23.


Collegetiden spenderades på Charleston, en Division II-skola, där hon sitt sista år 2019 valdes till WBCA Honorable Mention All-American, Honorable Mention NCAA Division II All-American och All-Atlantic Region First Team. Det är dock först efter college och de två senaste åren som karriären tagit som mest fart. Första destinationen som proffs var Tyskland där hon spelade för Qool Sharks, och säsongen efter blev det spel i Norge i Barrum Basket där hon var seriens bästa spelare och vann allt som gick att vinna. Hon blev 21-22 norsk mästare, finalens MVP och grundseriens MVP efter ligabästa 23,0 poäng, 7,9 returer och 3,3 assist i snitt per match.


Den gångna säsongen spelade den 173 cm långa guarden i Catz i finska Naisten Korisliiga där hon producerade i varje statistisk kolumn. 19,9 poäng, 7,8 returer, 4,2 assist och 1,5 steals låg säsongssnittet på där hon sköt 41,7% från trepoängsland och 51,4% på tvåorna. Säsongen 23-24 tar den spelsmarta guarden sina förmågor med fina tempoväxlingar och effektivt spel till Visby.


Sportchef Anders Pettersson, vad säger du om Farrington? – Vi har letat efter en kreatör som kan skapa åt sig själv och andra och vi tror att "Raz" är den spelaren vi sökt. Dessutom är det viktigt att passa in i klubbens profil där det gäller att lyfta varandra när vi nu bygger upp laget. Farrington kommer att bli viktig för oss, och sevärd för publiken!

Head coach Caroline Muzito-Bagenda, hur tänker du om den här värvningen? – Vi är väldigt glada över att Raz har valt att vara med oss kommande säsong. Hon är aggressiv i anfall och försvar, snabb och en bra spelfördelare. Med sina tempoväxlingar kommer hon kunna skapa många lägen åt sig själv och sina lagkamrater.


Raziyah Farrington, hur känns det här?

– Jag är väldigt tacksam och optimistisk kring den här möjligheten att få fortsätta min karriär i Visby. Jag hoppas kunna bygga bra relationer och band med mina lagkamrater, coachstaben och supportrarna. Jag ser mig själv som en ledare som tillför positiv energi och enar laget, och min mentalitet tar jag alltid med mig var jag än spelar.


Ytterligare ett nordiskt land för dig att spela i, vad ser du fram emot med att komma till Sverige?

Jag gillar den nordiska kulturen och inför min fjärde säsong i Europa känns det otroligt kul att få utforska Sverige, som jag vet är ett väldigt vackert land, och få ta del av kulturen. Jag gillar vad de andra nordiska länderna gett mig utanför banan och jag ser fram emot allt den kommande säsongen har att erbjuda.

104 views0 comments

Comments


bottom of page