top of page
Search
  • Louie Söderberg

Atletisk Basketettan-talang till Ladies – "En spelare med fina egenskaper"Efter att Helin Agnig förlängt och amerikanskan N’dea Flye presenterats är det nu dags att presentera klubbens första svenska nyförvärv inför säsongen 22-23.


18-åriga Ester Olsson debuterade i Basketettan Norra när hon var 14 år gammal med moderklubben AIK Basket, och hade det inte varit för hur kraftigt pandemin påverkat Basketettan hade hon sannolikt hunnit spela långt fler än de 42 matcher hon ändå hunnit spela trots sin unga ålder i Sveriges näst bästa serie. Nu står det klart att hon tar klivet till SBL och Visby Ladies till 22-23.


Den 180 cm långa forwarden spelade den gångna säsongen med Djurgården Basket som hade en speciell säsong. 5 av 17 segrar (på säsongens 20 matcher) som laget tog omvandlades till 0-20-förluster, efter att man använt sig av en icke-licensierad spelare. Statistik från de matcherna räknas därmed inte in i Olssons officiella säsongsstatistik som därmed har en viss felmarginal, där en av 0-20-matcherna var hennes returbästa (11 st. mot Blackeberg).


Av de resterande 15 matcherna spelade Olsson 14 med snitt på 7,4 poäng, 3,3 returer och 2,2 assist på strax över 21 minuter per match. Olsson startade 12 av av de 14 matcherna för Djurgården och laget gick (regelriktigt) segrande i alla 12 matcher forwarden startade.

Ester Olsson, hur känns det att ha skrivit på för Visby Ladies?

– Det känns väldigt kul att få ta klivet upp till SBL och få representera Visby Ladies i min första liga säsong. Det kommer bli en stor men rolig utmaning som jag ser fram mot mycket.


Vad hoppas du kunna bidra med till laget?

– Jag vill kunna bidra med mina styrkor på planen, göra det som behövs för laget och att ta chansen vid första tillfälle jag får. Under säsongen vill jag utveckla mig själv som spelare men också bidra så mycket jag kan till laget. Det kommer bli roligt att vara i en tuff miljö och ett mål är att presentera mitt bästa men hårt motstånd.


Head coach Xavi Hernández, vad tänker den här värvningen?

– Vi är väldigt glada att Ester kommer till oss. Hon är en smart, mångsidig spelare med mycket kvalitet! Hon är tveklöst en av de främsta spelarna från sin årgång och trots att hon är rookie tror jag hon med sin fysik kommer vara användbart i laget. En spelare med fina egenskaper och en ljus framtid framför sig!Sportchef Anders ”Leo” Pettersson, hur känner du om få in Ester Olsson?

– Roligt att vi lyckats knyta till oss en av de stora svenska talangerna. Ester är en atletisk spelare med ett bra klipp i steget. Det gör henne till en väldigt bra attackspelare i anfall men också en bra försvarare med sitt härliga fotarbete!

13 views0 comments

Comments


bottom of page