top of page
Search
  • Louie Söderberg

Ace Harrison stannar i Visby Ladies


Sedan i slutet på förra veckan står det klart att spanska Xavi Hernández kommer att leda Visby Ladies säsongen 21-22, och nu är den första spelaren klar inför hösten.


Hennes säsong inleddes på värsta tänkbara sätt när Ace Harrison bara minuter in i den första träningsmatchen, mot Södertälje på bortaplan, efter ett hårt fall skadade armbågen och missade stora delar av försäsongen och krigade sig sedan igenom säsongsinledningen och sedan vägrade bänkas om det inte var det absolut enda alternativet. När hon fick tid att återhämta sig visade hon god form, och tog mellan 26:e oktober och årsskiftet sex double-doubles på åtta matcher.


Förutom sina insatser på planen där hon 20-21 snittade 14,7 poäng och 9,2 returer per match berörde den 25-åriga forwarden även gotlänningarna på annat vis via det reportage i Gotlands Tidningar i mars där hon berättade om hennes uppväxt i Baltimore, en stad något större än Göteborg men med över 300 mord per år. Listan på vad hon gått igenom är lång och hon har bland mycket annat blivit både knivhuggen och skjuten i hemstaden, men basketen har räddat hennes liv säger hon själv och faktumet att hon under säsongen 20-21 fått ta emot flertalet dödsbesked rörande vänner eller närstående är både hjärtskärande och ögonöppnande bevis nog på hur nära verkligheten orden om att basketen var hennes räddning är. En stor anledning till att klubben värvar tillbaka Harrison är givetvis det sportsliga, men lika stor del är också det arbete hon gjort för klubbens unga spelare och det föredöme hon varit för de många ungdomarna i klubben.


Ace Harrison, hur ser du på den gångna säsongen och även den kommande?

– Jag fick kämpa mot skador genom säsongen och blev aldrig helt kvitt besvären, men jag kunde ta kliv framåt hela tiden och bidra till laget vilket var det viktigaste. Jag ser fram emot att förhoppningsvis vara skadefri och bidra, men också att vara tillbaka på ön med mina lagkamrater, folket runtomkring och alla grymma ungdomar i klubben som jag älskar att att träna. Jag hoppas och vill gå till slutspel så att vi verkligen kan få chansen att visa vad vi är kapabla till och hur långt vi kan gå.


Head coach Xavi Hernández, vad tänker du om att få tillbaka Ace i höst?

– Alla coacher vill ha en spelare som Ace. Coachbar, hungrig, otrolig fysik, tävlingsinriktad och hon har under säsongen verkligen visat oss sina kvalitéer och sin super-personlighet. Hon kommer vara en viktig ledare i gruppen både på och utanför banan. Att lyckas få tillbaka Ace är också ett gott tecken kring det målinriktade arbete som vi redan påbörjat inför nästa säsong.


Sportchef Anders ”Leo” Pettersson, hur känns det att kunna förlänga med Ace?

– Jag är väldigt glad att vi lyckats signa Ace Harrison för en andra säsong. De stora rubrikerna under säsongen handlade mest om Kelliher och Christopher, men Harrison var kanske den som var mest betydelsefull för laget. Ace atletiska spelstil och hennes förmåga att spela på olika positioner gav oss många gånger ett övertag i matcherna. Precis som i kortleken så vet vi vad vi får när hon ansluter till laget i september.


Ordförande Johan Granath, hur går dina tankar om att få tillbaka Ace?

– Att vi kan önska Ace välkommen tillbaka till Visby redan nu är ren glädje. Ace har under sin tid hos oss blivit en stor förebild för våra ungdomar både på och utanför planen. Hon kommer även att ge publiken en upplevelse i världsklass när vi önskar publiken välkommen tillbaka till Ica Maxi Arena i höst. Skönt att ytterligare en pusselbit är på plats inför säsongen 21-22. Jag hoppas att vi ska kunna komma med ännu fler överraskningar inom kort. ”The journey starts now”.

4 views0 comments

Comments


bottom of page