top of page
Search
  • Louie Söderberg

Två namn kompletterar Muzito-Bagenda i coachstaben 23-24Caroline Muzito-Bagenda presenterades tidigare som Visby Ladies nya head coach och nu presenteras den resterande delen av coachstaben som skall leda Ladies säsongen 23-24.


Marie Söderberg kommer i höst göra sin tionde säsong som assisterande coach i Ladies och detta efter spel i 20 raka år i Ladies samt de inhopp hon gjort sedan dess vilket som senast var i januari mot Eos på bortaplan.


Åsa Larsson har bakgrund som juniorspelare med Ladies på 00-talet, men har som coach lett klubbens framgångsrika F08-lag som blev seriesegrare den gångna säsongen i Östesvenska FU15-serien samt guldmedaljörer i Eskilstuna Basketcup 2023.


Säsongen 23-24 utgör Söderberg. Larsson och Muzito-Bagenda trion som leder Visby Ladies i SBL.


Sportchef Anders ”Leo” Pettersson, vad säger du om coachtrion för kommande säsong?

– Det är skoj att vi kan plocka upp en tränare till Ladies från de egna leden. Åsa har en stark drivkraft i sitt ledarskap och vet vad det krävs både att träna för eliten. Åsa kommer att komplettera Carro och Marie på ett mycket bra sätt.


Maries mångåriga erfarenhet som spelare och många säsonger som assisterande tränare är något som är viktigt för laget. Hennes personlighet gör livet enklare och roligare för laget vilket är betydelsefullt.


Marie Söderberg, hur tänker du inför höstens säsong?

– Det känns inspirerande och spännande att samarbeta med Caroline som kommer med erfarenhet från seniorlandslaget och SBL herr och en assisterande coach från vår egen ungdomsverksamhet.


Åsa Larsson, hur går dina tankar kring att ta klivet in i elitstaben?

– Det känns spännande att kliva in i klubbens elitlag, som ungdomstränare är det roligt att få chansen att vidareutveckla mig som coach och tränare inom sporten. Marie är otroligt kunnig och en förebild sedan jag själv spelade som junior i Ladies och att få ta del av Carolines kunskaper och att få vara med i teamet och bidra ska som sagt bli kul och spännande.

70 views0 comments

Comentarios


bottom of page