top of page
Search
  • Louie Söderberg

Säsongens överraskning förlänger – "Kommer ta ännu större kliv"


En tredje Ladiesspelare är klar för en fortsättning i klubben till säsongen 21-22, och det är en spelare som imponerade på många och såg till att vara bland de tio främsta i nomineringarna till säsongens utmärkelser i SBL 20-21.


25-åriga Amanda Okodugha kom till Ladies med 17 matcher i ligan som junior i Norrköpings ligalag mellan 2011 och 2014 och även om kännedomen om hennes förmågor var goda på grund av de många sommarträningar hon gjort i A7-hallen i Visby hade nog inte många anat exakt hur bra det skulle gå för Okodugha säsongen 20-21. Den 185 cm långa centern startade 13 matcher på säsongen och snittade 4,9 poäng och 4,3 returer per match, men den sista veckan på säsongen var den klart bästa för Okodugha som avslutade med att göra 16 poäng i 87-67-segern mot seriesegraren Alvik och även finnas med på listan över nominerade till utmärkelsen Årets Försvarare i SBL 20-21. Nu är den tidigare sommargotlänningen klar för att bli året runt-gotlänning ytterligare ett år.

Amanda Okodugha, hur kändes säsongen 20-21 som var din första som seniorspelare? – Min dröm när jag spelade i ligan sist var alltid att någon dag komma tillbaka och uppleva ligan ur ett nytt perspektiv, så jag är verkligen tacksam att jag fick möjligheten att göra det nu. Efter college tänkte jag att det skulle bli tufft att satsa både på både skolan och basketen så jag valde skolan, och därför hade jag egentligen inga specifika förväntningar när det gällde basket. Däremot saknade jag basketen och kände att jag fortfarande hade mycket mer och ge och bevisa, så när jag väl fick chansen kändes det både spännande och kul att få spela igen.

En säsong rikare erfarenhetsmässigt, vad hoppas du kunna uträtta 21-22? – Till skillnad mot förra säsongen har jag mer tid att förbereda mig inför 21-22, vilket i sig känns bra. Min strävan är alltid att utvecklas och se hur långt jag kan gå, och jag känner även nu med coach Xavi att jag har möjlighet att bygga på mitt spel ännu mer. Jag ser fram emot att visa fler sidor av mig själv som basketspelare, och självklart att tävla om platserna i toppen av SBL 21-22.

Head coach Xavi Hernández, vad tänker du om att ha klart med en förlängning med Okodugha? – Amanda är en spelare som förra säsongen visa väldigt många ljusglimtar. Hon har en grym centerfysik som bidrar till att göra henne till den bra försvarare hon är och vi har redan påbörjat arbetet inför nästa säsong med att utöka antalet vapen i hennes offensiva arsenal. Jag har väldigt stort förtroende för henne och jag är övertygad om att hon kommer ta ännu större kliv till den kommande säsongen sett till den utvecklingskurva hon haft och hur hårt hon börjat jobba redan nu. Hon kommer vara en spelare att hålla ögonen på 21-22.

Sportchef Anders ”Leo” Pettersson, hur känner du över att kunna behålla Okodugha? – Amanda Okodugha utvecklades på ön till en av SBL:s stora svenska överraskningar förra säsongen. Från att ha varit i stort sett rookie i ligan så gick Amanda till att bli startspelare. Vi är glada att kunna fortsätta bygga på kontinuiteten i laget och ser nu fram emot att fortsätta jobba med Amandas utveckling.


5 views0 comments

コメント


bottom of page