top of page
Search
  • Louie Söderberg

Säsongen över för Hannah HendersonEfter en tids väntan är nu beskedet om omfattningen av amerikanska forwardens knäskada som hon ådrog sig under en träning, och det är ett tråkigt besked.


Under en lagträning den 19:e oktober avbröt Hannah Henderson träningen efter först en smäll mot sitt vänstra knä och sedan en olycklig landning efter en returtagning som gjorde att hon avslutade träningen. Initiala undersökningar gjordes och den 5:e oktober gjordes en magnetröntgen för att fastställa skadans omfattning.


Resultatet och beskedet har nu nått klubben och Henderson och det är dystra besked när vi konstaterar att forwardens främre korsband är av samt att hon drabbats av en partiell MCL-skada och en medial meniskruptur. Det innebär att säsongen är över för amerikanskans del och processen för att hitta en ersättare har inletts. Förhoppningen är att ha en ersättare på plats inom de närmsta veckorna.


Sportchef Anders ”Leo” Pettersson:

– Det här är ett riktigt tråkigt besked och tankarna är just nu med Hannah. Det är mycket praktiskt att lösa just nu och vi har såklart inlett arbetet kring att hitta en ersättare som vi hoppas kunna få klart så snart som det går.

5 views

Comments


bottom of page