top of page
Search
  • Louie Söderberg

Profilen klar för åttonde säsongen – "En av våra viktigaste spelare"
Den sjunde spelaren som är klar till 21-22 är presenterad, och det är en erfaren spelare som för åttonde gången skriver på för Ladies.


27-åriga Johanna Persson kom till ön 2013 när hon gjorde sin första Ladiessäsong 13-14, och med undantag för ett uppehåll på en säsong har hon varit Visby Ladies trogen sedan dess. Med 134 matcher i Ladies på sju säsonger gjorde den 178 cm långa forwarden sin poängmässigt bästa säsong så här långt 20-21 med 3,7 poäng i snitt, och 20-21 var även den säsong där hon spelade flest minuter på en säsong med 18:20 i snitt på 21 matcher. Nu är hon klar för sin åttonde säsong med Ladies.


Johanna Persson, efter sju säsonger med Ladies, finns det något som gör att du ser fram emot extra mycket med den kommande säsongen?

– Vi har en bra grund att bygga på med flera spelare kvar från förra året och en ny coach som hjälpte oss avsluta starkt den gånga säsongen! Finns ett riktigt bra läge att jobba vidare tillsammans och ser fram emot att få träffa, träna och spela med många av tjejerna igen!


Finns det något du känner redan nu att du gärna vill uppnå?

– Det är en stor fördel för oss att vi är många återkommande och kan bygga vidare på det spelet vi hittade i slutet på säsongen och med till stora delar samma grupp. Vi kan ta med oss självförtroendet och känslan vi hade i laget under de där sista veckorna! Jag vill fortsätta utvecklas och bli trygg i min roll, vilket jag tror Xavi är den perfekta coachen för. Som lag vill jag såklart nå slutspel men även vara med och kämpa om en högre placering i tabellen!


Head coach Xavi Hernández, vad tänker du om att ha klart med en förlängning med Persson?

– Vi är väldigt glada att hon stannar ytterligare en säsong med laget. Hon är en del i stommen och hennes erfarenhet och skytte är två av styrkorna som vi kommer försöka utnyttja och jobba mer med så vi kan ta fram den bästa versionen av henne. Jag är övertygad om att hon kommer ta kliv i defense jämfört med tidigare säsonger och jag är glad att hon är en av spelarna som är med i post season-träningen vi redan startat.


Sportchef Anders ”Leo” Pettersson, hur känner du Persson förlänger?

– Johanna gjorde sin bästa säsong i SBL Dam 20/21. En stabil säsong både offensivt och defensivt. Jag är säker på att jag efter kommande säsong får skriva det igen, att Johanna återigen gjort sin bästa säsong det finns än mer av ta av! Med sin rutin och trygghet blir Johanna helt klart en av våra viktigaste spelare för att få ihop gruppen.


Ordförande Johan Granath, vad tänker du om den här förlängningen?

Jag är väldigt glad och nöjd med att Johanna kommer finnas med på vår satsning till kommande säsong. Hon är ytterligare en pusselbit som ramlat på plats. Ser fram mot hösten när vi kan få vissa Gotland vad vi kan. Välkommen Johanna!

1 view0 comments

Comments


bottom of page