top of page
Search
  • Louie Söderberg

Prisbelönt center till Ladies – "Högprocentig och stabil"


Den sjätte spelaren att presenteras till 22-23 är en spelare som blivit historisk på sitt college och som trots examen i våras redan fått ett smakprov på proffslivet under sommaren.


22-åriga Parker Esary har en minst sagt röd tråd under sin collegetid, att hon fått individuella utmärkelser och blivit uttagen till All Star-lag under samtliga fem år som hon gick på Providence i Frontier-conferencen i NAIA. Redan under sitt första år gjorde hon avtryck när hon var retur- och skottprocent-bäst i laget och utsågs till Frontiers Freshman of the year, valdes till All Star-laget i conferencen och även togs ut till All American-laget i NAIA. MVP i Frontier-conferencen har hon blivit och 2022 hade hon bud på utmärkelsen, men istället gick den till hennes blivande lagkamrat N’dea Flye i conferencekonkurrenten Rocky Mountain.


De kommande åren så låter det i princip likadant, och den 185 cm långa centern har skrivit historia på sitt college på ett flertal punkter. Hon blev skolans första spelare genom tiderna att bli uttagen mer än tre gånger till NAIA All American-laget (hon blev det fem gånger), hon passerade både 1000 gjorda poäng och tagna returer och stod för sammanlagt 43 double-doubles under sin collegekarriär. Hennes poäng- och retursnitt är stadiga under collegetiden och sista året snittade hon 15,6 poäng, 7,9 returer och sköt imponerande 58% från golvet.


Efter examen i våras tog hon flyget till Australien där hon spelat med Perth i sommarligan NBL1 West, samma liga där tidigare Ladies-spelarna Nici Gilday och Regina Palušná även spelat. För Perth snittade Esary 14,0 poäng, 8,2 returer och sköt 58,3% innanför trepoängslinjen. Nu har hon skrivit på för spel med Ladies 22-23.


Parker Esary, hur känns det att ha skrivit på för Visby Ladies?

– Det känns jättebra! Jag ser verkligen fram emot att träffa laget och jag ser fram emot att ha en framgångsrik säsongen. Jag är riktigt laddad för chansen att bo i Sverige och jag kan knappt vänta tills jag får utforska mitt nya hem!


Vad hoppas du kunna bidra med till laget?

– Jag kommer stå för grym energi och bidra med ledaregenskaper och positiv attityd. Jag hoppas kunna bli en etablerad stabil center och någon som laget kan lita på.


Head coach Xavi Hernández, vad tänker du om den här värvningen?

– Det kommer bli spännande att se Parker i SBL och med hennes framgångsrika collegetid i ryggen är jag riktigt hoppfull om att hon kommer vara en stor tillgång för oss under korgarna.


Sportchef Anders ”Leo” Pettersson, hur känner du om få in Parker Esary?

– Det har varit tufft att hitta en center som matchade det vi sökte. Tillslut så dök denna spelare upp på vår radar och trots att vi hade velat att ha några centimeter till så gick det inte att blunda för hennes effektivitet. En högprocentig stabil spelare var precis det vi var ute efter.

1 view0 comments

Comments


bottom of page