top of page
Search
  • Louie Söderberg

Prisad guard till Ladies - "Det känns fantastiskt"

I media har det inte varit någon hemlighet att Ladies jagat N’dea Flyes signatur, och nu kan klubben gladeligen meddela att man är överens om ett kontrakt för säsongen 22-23.

En spelare har tidigare presenterats i Helin Agnig, och nu står det klart att den amerikanska guarden N’dea Flye blir den andra spelaren att presenteras inför 22-23. I gotländsk media har det pratats om att om att hon funnits på klubbens radar ett tag och nu är alla detaljer för ett samarbete klara till den kommande säsongen.


Den 173 cm långa guarden inledde inte sin collegekarriär där hon avslutade den, utan spelade både på New Mexico och Butler först, men det var på Rocky Mountain, ett NAIA-college, som det stora genombrottet kom där hon nästintill gjorde rent hus kring utmärkelserna som fanns att vinna säsongen 21-22. MVP i sin conference, bästa försvararen i sin conference, NAIA All-American 1st team, coachförbundet WBCA:s All-American 1st team och Årets nykomling i sin conference är de mest nämnvärda utmärkelserna hon fick ta emot den gångna säsongen, men den kompletta listan är längre.


Flye har goda lovord från tidigare coacher där hennes coach på Rocky Mountain Wes Keller, utsedd till Årets Coach bland alla NAIA-lag i USA 2022 av WBCA, beskriver henne som en av de mest tävlingsinriktade spelarna han haft, en spelare som är ett nöje att coacha och en spelare som gjort ett fenomenalt jobb i att ”lead by example”.

Säsongen 21-22 snittade Flye 20,3 poäng, otroliga 9,3 returer per match som guard, 3,6 assist och 3,2 steals per match när hon startade i alla 32 matcher hon spelade under säsongen. Nu är det klart att hon spelar med Visby Ladies säsongen 22-23.


N’dea Flye, hur känns det att ha skrivit på för Visby Ladies?

– Det känns fantastiskt! Det är ett privilegium att säga att jag har skrivit på mitt första proffs-kontrakt i Europa med Visby Ladies. Jag hoppas kunna bidra med ledarskap till laget och en hel del intensitet till planen.


Head coach Xavi Hernández, vad tänker du om den här värvningen?

– Flye kommer hit med ambitionen att vinna matcher. Hon är en spelare vars fysik och kämparglöd kommer vara tydlig från första stund. Det är en bra matchning för både henne och för laget att hon skrivit på och jag ser fram emot att jobba med henne!Sportchef Anders ”Leo” Pettersson, hur känner du om få in Flye?

– Det ska bli spännande att se vad N’Dea kan uträtta i Sverige. Hon är en atletisk spelare med en hög nivå som nu skall anpassa sig till det internationella spelet, men för N’Dea är jag säker på att det kommer att gå snabbt i omställningen.

5 views0 comments

Comments


bottom of page