top of page
Search
  • Louie Söderberg

Landslagsmeriterad skytt till Ladies – "En värvning som gör oss mycket farligare"


Fem spelare som var del av Ladies förra säsongen är redan presenterade som klara till säsongen 21-22. Nu är det första nyförvärvet klart, och det är en spelare som imponerat med högprocentigt skytte i flera år.


18-åriga Maja Strand har representerat svenska landslaget i ungdomssammanhang och tar nu i juni examen efter tre år på Riksbasketgymnasiet i Mark. Den KFUM Örebro-fostrade guardens största styrka är tveklöst skyttet utifrån där hon sammanlagt under sina tre säsonger på RIG Mark snittade imponerande 38 % från trepoängslinjen, ett procentuellt snitt som hade gjort henne till Ladies klart bästa trepoängsskytt 20-21 och som också hade inneburit en placering på topp 10-listan över 3-poängsskyttar i SBL den gångna säsongen.

Säsongen 20-21 blev en kort sådan för Maja Strand och för RIG Mark där Basketettan pausades efter fyra omgångar för att sedan avslutas till följd av pandemin, men på de fyra matcher som Strand hann spela snittade den 179 cm långa guarden 15,8 poäng och den högsta noteringen kom i bortavinsten mot Eos där Strand på 29 minuter gjorde 23 poäng och satte sex treor. Nu står det klart att den erkänt duktiga skytten kommer bära Ladies färger säsongen 21-22.


Maja Strand, hur känns det att ha skrivit på för Visby Ladies?

– Det känns superbra och jag är jättetaggad på att komma igång! Visby kändes rätt nästan direkt, alla jag träffade och pratade med var supertrevliga och jag fastnade direkt för staden och människorna.


Vad tänker du om den kommande säsongen?

– Det ska bli jättekul att ta steget upp i SBL och att få göra min första säsong med Ladies känns rätt! Jag ser fram emot att tävla om speltid och såklart få spela matcher igen. Jag kommer gå in med inställningen att lära sig så mycket som jag kan från både det äldre spelarna och coacher. Eftersom det är min första säsong så vet jag inte riktigt vad jag ska förvänta mig men det ska bli spännande och se om jag klarar av tempot i ligan. Jag är taggad på att bidra med energi och att tävla i varje moment. Om jag lyckas med det kommer jag vara nöjd med mitt första år.


Head coach Xavi Hernández, hur känner du om att få in Strand?

– Jag är väldigt glad över att ha med Maja i Ladies. Hon är en ung spelare med mycket talang, hög ambition och utrymme för utveckling. Hon är tveklöst en värvning som gör oss mycket farligare som lag. Med hennes skytte kommer det öppna upp golvet för oss offensivt och hon är en nyckel i lagbygget. En svensk talang som är sugen på att visa vad hon går för i Visby!


Sportchef Anders ”Leo” Pettersson, hur tänker du om säsongens första nyförvärv?

– Vi är väldigt glada att lyckas knyta åt oss Maja Strand. Maja har varit en stabil trepoängsskytt i Basketettan och har alla förutsättningar för att bli det även i SBL och efter tre år på RIG Mark så vet vi att vi får en välutbildad spelare med bra inställning. Vi var det svagaste laget från trepoängslinjen förra säsongen och det gäller för oss att ta ett par steg framåt i den kategorin nästa säsong där Maja kommer vara en del i det.


Ordförande Johan Granath, hur går dina tankar om att få in Strand?

– Vi är väldigt glada att Maja väljer Ladies och Visby BBK som ny klubb. Vi i klubben tar emot henne med öppna armar och önskar henne välkommen till vår basketfamilj. Jag ser det som ett bra betyg på den satsning som vi gör inför kommande säsong, att Maja väljer oss, och jag hoppas att Maja och alla andra i laget kan bjuda publiken på Gotland på en spännande säsong 21/22.

0 views0 comments

Commenti


bottom of page