top of page
Search
  • Louie Söderberg

Ladies och Xavi Hernández förlänger avtalet – "En stor del av förra årets framgång"Anställningsprocessen av Xavi Hernández var en lång sådan under 2021 med flertalet besök för att bekanta sig med klubben, ön och för att kunna visa upp sina arbetsmetoder och färdigheter. Även om han smygstartade lite i slutet av säsongen 20-21 så var 21-22 den första där han hade huvudansvaret i Visby Ladies. Resultatet blev att Ladies tog sig tillbaka till slutspel och slutade på den högsta grundserieplaceringen i SBL sedan säsongen 17-18, mycket tack vara en enormt stark första halva på säsongen där man firade jul på andraplatsen i tabellen. Nu är parterna överens om en förlängning över säsongen 22-23.


Xavi Hernández, hur går tankarna om den gångna säsongen?

– Det var en grym känsla att Ladies återigen fick sluta på den övre halvan, särskilt efter några år längre ner i tabellen. Jag tror att klubben, spelarna och ledarna runt laget uppskattade den process vi startade förra året även om resultaten kanske kom lite tidigare än vi trott. Vi skall fortsätta bygga en starkare och ännu mer sammanhållen klubb för att förlänga framgångarna och för att kunna stå ännu bättre rustade i framtiden. När jag utvärderar säsongen med dess framgångar och och lärdomar tycker jag verkligen att vi är på rätt spår.


Vad tänker du om den kommande säsongen?

– Det kommer att bli spännande, även om många spelare från förra säsongen fått erbjudanden som vi inte kunnat matcha. Det är en delad känsla där vi såklart vill behålla många men å andra sidan är jag glad för arbetet förra säsongen och att det gjort att många kunnat ta nästa kliv i sina karriärer. Det blir en förändringens sommar och en generationsväxling så vi måste arbeta för att göra en kvalitativ och långsiktig sådan.

En stor utmaning väntar därför oss till 22-23, men vi kommer inte vara helt ensamma i vår situation. I ligan kommer många unga spelare att debutera och både när det kommer till svenska och utländska spelare kommer vi söka de som kommer in med mod och hunger. Det kommer ta längre tid än förra året att nå upp i vår högstanivå, men det kommer vara en av de roligaste upplagorna av Visby Ladies de senaste åren. Vi kommer lite ”återuppfinna” oss själva och satsa på ungdom och talang, vilket det finns gott om på ön så vi måste arbeta långsiktigt och med kontinuitet. Jag ser fram emot att inleda försäsongen och ännu mer att coacha inför hemmapubliken när vi inledet det andra kapitlet.


Sportchef Anders ”Leo” Pettersson, vad tänker du om den här förlängningen?

– Vi är glada över att ha Xavi här för en andra säsong för att ge kontinuitet på tränarsidan. Xavi med sina variationsrika och utvecklande träningar var en stor del av förra säsongens framgång. Nu siktar vi tillsammans återigen på att få njuta av slutspelsmatcher i ICA Maxi Arena!

5 views0 comments

Comments


bottom of page