top of page
Search
  • Louie Söderberg

Högprocentig forward till Ladies – "Spännande spelare med brett register"Den femte spelaren att presenteras till 22-23 är en spelare direkt från college med längd, fysik och imponerande skytte utifrån.


23-åriga Hannah Henderson inledde sin collegekarriär på Garrett, ett junior college, där hon 16-17 utsågs till Athlete of the year inte bara i laget utan på hela skolan. Det kan förklaras delvis av att hon hade den fjärde bästa skottprocenten (FG) av alla junior college-spelare i hela landet, att hon snittade 21 poäng, 13 returer och 41% från trepoängslinjen men också av att hon med anledning av sin längd och fysik spelade både basket och volleyboll på skolan.


På Alderson University tog den riktiga collegekarriären fart för den 185 cm långa forwarden där hon 19-20 hade en stark säsong. Högsta poängnoteringen i en enskild match var 33 och skottprocenten från trepoängsland lägre än på Garrett, men ändå på fina 36,4%. Hennes sista collegeår gjorde hon på KSU, Kentucky State University, där hon på strax under 27 minuter per match snittade 10,5 poäng, 5,9 returer, 1,5 assist och 1,2 steals per match. Denna gången med ett trepoängsskytte på 37,5% och ett skytte från golvet (FG) på 47,3%. Nu är amerikanskan klar för spel med Ladies 22-23.


Hannah Henderson, hur känns det att ha skrivit på för Visby Ladies?

– Det känns fantastiskt och lite surrealistiskt att ha skrivit ett proffskontrakt med Visby och att tagit de första stegen för att nå mina drömmar om att vara proffs. Jag är superladdade för den här erfarenheten. Jag ser fram emot att utforska ön, speciellt muren med alla portar, stranden, ny mat och att träffa alla i klubben och gotlänningarna. Jag längtar till att gå i botaniska trädgården, ruinerna och lära mig om Visbys historia!

Vad hoppas du kunna bidra med till laget?


– Jag hoppas kunna bidra med min förmåga att göra poäng men också min mångsidighet som innefattar defense, passningar, skapa fördelar i spelat och mitt skytte. Jag ska vara en grym lagkamrat och göra det som krävs för att vinna med mina lagkamrater i varje match.


Head coach Xavi Hernández, vad tänker du om den här värvningen?

– Hannah är en till mångsidig spelare till laget. Hon kan spela på flera positioner och anta stort ansvar i defense såväl som stå för skytte utifrån. En fysisk spelare som kan göra mycket på planen!


Sportchef Anders ”Leo” Pettersson, hur känner du om få in Hannah Henderson?

– Det här är en spännande spelare som har ett brett register. Hannah har en hög lägstanivå på sina prestationer vilket ger en trygghet till laget både offensivt och defensivt.

2 views0 comments

Comentarios


bottom of page