top of page
Search
  • Louie Söderberg

Guard från Norrköping till Ladies – "En intressant spelare"


Helheten av truppen börjar ta form, och nu presenteras den åttonde spelaren i ordningen, som närmast kommer från Norrköping.


21-åriga Tilja Garb är ursprungligen från KFUM Central Basket i Stockholm, men kommer närmast efter att hon tillhört Norrköping Dolphins. Den 177 cm långa guarden har spenderat en lång tid med att återhämta sig från två korsbandsskador, en på vardera knän, där den senaste på vänster gav komplikationer från operationen och krävde en andra operation.

23-24 har hon som sagt tillhört Norrköping Dolphins verksamhet där hon under en större del av säsongen har tränat med klubbens SBL-lag, men match-framträdanden har hon gjort med klubbens Division 2-lag. Nu har hon skrivit på för spel med Ladies 23-24.

Sportchef Anders Pettersson, vad säger du om Tilja Garb? – Har vi tidigare sagt att vi får positiv anda, fighter och energi från spelare? Ja, här är en till. Tilja kommer att tillföra laget många saker som behövs i ett lag. Tilja är en hallråtta, som kan göra vilken vaktmästare som helst ursinnig, och en coach glad.

Head coach Caroline Muzito-Bagenda, hur tänker du om den här värvningen? – Tilja är en intressant spelare, som inte kunnat uppnå sin fulla potential på grund av skada. Med sin vilja och energi kommer är hon nu redo för att ta nästa steg i sin karriär och vi är glada över att hon vill vara med oss. Tilja är en spelare som visar andra spelare att hårt jobb lönar sig

Tilja Garb, hur känns det här?

– Känns så bra! Känner mig väldigt hemma på Gotland då jag spenderat många somrar där och har både familj och vänner nära. Klubben känns välkomnande och motiverad att se spelare och klubben utvecklas! Jag ser fram emot att utvecklas och göra min debut i SBL!


Vad hoppas du kunna bidra med?

Jag vill bidra med en ung och positiv energi både på och av planen. Jag ger alltid allt jag har och gör allt för att vinna! Jag ser fram emot att utvecklas som spelare och få chans att lira. Det ska bli kul att ha Caroline som coach då hon känns kunnig och engagerad.

164 views0 comments

Comments


bottom of page