top of page
Search
  • Louie Söderberg

Felicia Thomsson förlängerAmerikanska forwarden Ace Harrison presenterades i måndags som den första spelaren som är klar för en fortsättning i Ladies till hösten. Nu gör Felicia Thomsson Harrison sällskap på listan med klara spelare till 21-22.


18-åriga Felicia Thomsson gjorde sin fjärde ligasäsong 20-21 och gjorde under säsongen framträdanden i 16 matcher, den högsta noteringen sedan hon tog klivet till Ladies och SBL säsongen 17-18. Säsongen 21-22 blir därmed den 182 cm långa gotländskans femte i Ladies-kläderna när det nu står klart med en förlängning.


Felicia Thomsson, hur ser du på den gångna säsongen och även den kommande?

– Jag skulle säga att förra säsongen var otroligt rolig trots att den hade sina motgångar. Den var lärorik och spännande. Jag tror att med mycket slit och träning nu under våren och sommaren kommer löna sig för mig och laget under nästa säsong. Jag vill kunna tillföra mer och bli starkare. Jag redan nu börjat träna hårt och förhoppningsvis så kommer jag utvecklas mycket både för min speltid och för min kropp fysiskt.


Head coach Xavi Hernández, vad tänker du om att ha klart med en förlängning med Thomsson?

– Vi har redan börjat träningen inför nästa säsong med Felicia och jag ser fram emot att kunna arbete med henne inför säsongen så att hon kan ta kliv, utvecklas och stå mer redo än någonsin när säsongen väl drar igång.

Sportchef Anders ”Leo” Pettersson, hur ser du på att Thomsson förlängt?

–Väldigt glad att Felicia som är född i klubben väljer att fortsätta basketsatsningen. Felicia har dom senaste åren tagit stora steg framåt och kommer med hård träning i sommar att vara ännu mera beredd än någonsin till elitspel till hösten!


Ordförande Johan Granath, hur går dina tankar om den här förlängningen?

– Det är väldigt viktigt för klubben att vi har spelare som vi kan utveckla. Att Felicia väljer att vara med oss även i år är väldigt kul och något som vi är tacksamma för. Vi vill ha fler Gotländskor i laget och Felicia är en förebild för våra unga spelare som visar att det finns möjligheter att spela i Ladies om man kämpar! Vi har många ungdomar som verkligen vill och som kämpar varje dag i hallen för att lyckas. Jag hoppas vi får se både henne och fler gotländskor i våra lagfärger i framtiden.

3 views0 comments

コメント


bottom of page