top of page
Search
  • Louie Söderberg

Förlänger efter succésäsongen – "Den största positiva överraskningen"

Förra veckan presenterades Xavi Hernández som klar för ett till år som ny head coach för Visby Ladies. Nu är den första spelaren inför säsongen 22-23 presenterad.


20-åriga Helin Agnig kom som ett relativt okänt namn till Visby inför den gångna säsongen, mycket tack vare att Helin kom från en säsong i Basketettan som bara var fyra matcher lång till följd av pandemin. Guardens debutsäsong blev däremot väldigt framgångsrik både för Agnigs och för lagets del och hon snittade över 22 minuter per match med sex framträdanden i startfemman. Poängsnittet landade på 5,0 poäng per match och vid fyra tillfällen stod hon för tvåsiffrigt antal poäng. Nu har den 158 cm långa guarden förlängt med Ladies inför 22-23.


Helin Agnig, hur sammanfattar du den gångna säsongen för din del?

– Det var ett ganska stort kliv mellan basketettan och SBL vilket varit en stor men också rolig utmaning. Med en både engagerad och smart coach samt många bra spelare som jag både spelat med och mot skulle jag summera mitt debutår som väldigt lärorikt.


Vad ser du mest fram emot till 22-23, och har du redan nu någon målsättning?

– Jag vill växa i min roll som pointguard och med den utvecklingsmiljön som finns och det förtroendet jag fick förra säsongen känns det väldigt bra att jag får möjligheten att spela för Visby Ladies ännu en säsong. Det ska bli kul att sätta igång och det är klart att målet som lag är att gå till slutspel i år igen.


Head coach Xavi Hernández, vad tänker den här förlängningen?

– Helin var den största positiva överraskningen förra säsongen! Hon var en av de bästa i laget trots att det var hennes rookie-säsong. Hon är ett fullblodsproffs med en imponerande arbetsetik och dessutom har hon ett stort driv för att lära sig och utvecklas. Hon har förtjänat sin plats i laget och i ligan enbart på grund av sina egna aktioner. Utvecklingskurvan är fortfarande inställd på uppåt och jag ser fram emot att se hennes nästa nivå!Sportchef Anders ”Leo” Pettersson, hur känner du om att behålla Helin?

– Helin var en av de stora överraskningar i förra säsongens SBL, inte bara i Ladies utan i hela ligan. Helin visade trots sin orutin från spel i högsta ligan ingen pardon när hon spelade försvar på motståndarnas pointguards. Med snabbt fotarbete samt vilja av stål gjorde hon livet surt för många av ligans stjärnor. Helin visade att trots att hon bara är 158cm så kan man ha ett stort spel inom sig. Jag och många flera ser fram emot att återigen få se Helin i Ladieslinnet!

5 views0 comments

Comments


bottom of page