top of page
Search
  • Louie Söderberg

EuroCup-meriterad forward till Ladies – "Kan göra poäng från många positioner"Efter en tids jakt på Erykah Russells ersättare har Ladies äntligen hittat ett namn som kommer att tillföra spets till laget resten av säsongen. 


Bara någon vecka in på säsongen tvingades klubben och Erykah Russell ta ett beslut om att bryta kontraktet på grund av hälsoskäl. Jakten på en ersättare inleddes direkt, och även om den drog ut på tiden så är klubben nu nöjda med namnet som skrivits kontrakt med. Det blir erfarenhet, atletisk och goda meriter som ansluter till ön när Briana Gray skrivit på ett kontrakt året ut. Den 28-åriga amerikanskan gjorde sin första profsssäsong 18-19 i Finland och har sedan dess spelat i sju andra länder, och varvat spel i Australiensisk sommarliga med spel i Europa. 


Ligorna hon spelat i tidigare är ligor som varit på både lägre och högre nivå än SBL. Den 178 cm långa forwarden har gjort fyra matcher i EuroCup när hon spelade på Island, och har även vunnit den Ukrainska ligan med Dynamo-NPU Kiev 20-21. Hon kommer närmast från spel i Australien i sommarligan NBL One i konferensen Big V. Där representerade hon McKinnon Cougars som enda utländska spelare och snittade 15,1 poäng, 8,1 returer, 1,9 assist och 1,1 steals per match. 


Sportchef Anders ”Leo” Pettersson, vad säger du om Gray?

– Det känns bra att ha landat Briana Gray till oss. Briana har stor erfarenhet från internationellt spel i åtta olika länder och är en erfaren 28-åring.  Som basketspelare tillför hon offensiva kvalitéer som kompletterar det spelarmaterial vi har. Vi får en som kan göra poäng från många olika positioner, returtagare och en bra försvarsspelare. Precis dessa tre egenskaper var vi ute efter. Med sin erfarenhet tillför hon vårt ganska oerfarna lag mer rutin och trygghet både på banan och utanför. Briana har dessutom varit lagkapten i några av sina lag vilket visar ledaregenskaper. 


Head coach Caroline Muzito-Bagenda, hur går dina tankar om den här värvningen?

– Briana Gray är det komplement som vi behöver till vår nuvarande unga trupp, erfaren och mångsidig. Hon kommer kunna bidra med sin aggressivitet i anfall och försvar för att hjälpa laget ta nästa steg. Sedan är hon mångsidig i att kunna spela på fler positioner vilket är en stor fördel.


Briana Gray, hur känns det att ha skrivit på för Visby? 

– I’m very excited for the opportunity play the remainder of the season with Visby! I’m looking forward to meeting my teammates, coaches, the staff at the club, and the entire Visby community.


Vad hoppas du kunna tillföra till laget? 

– I believe one of the things I can uniquely contribute is leadership and experience on and off the court. It I also believe that I will learn and gain just as much from my teammates and this experience as I will be able to contribute. So I’m looking forward to the experience.

120 views0 comments

Comentarios


bottom of page