top of page
Search
  • Louie Söderberg

Erykah Russell lämnar Visby Ladies av hälsoskälVisby Ladies tvingas till en första truppförändring säsongen 23-24 när Erykah Russell

lämnar Ladies.


Visby Ladies genomför hälsokontroller för samtliga seniorspelare för att både kontrollera personlig hälsa och identifiera eventuella risker men också maximera prestation. När Erykah Russell gjorde sina tester kom svaren på vissa tester tillbaka med värden som gör att hon inte kommer kunna fortsätta säsongen utan måste avbryta säsongen för att inte riskera sin hälsa.

Klubben och den amerikanska forwarden har därmed brutit kontraktet och hon har nu lämnat Sverige för att kunna förbättra sin hälsa hemma i USA och hon kommer inte att återvända till Ladies 23-24.


Jakten på en ersättare har inletts.

Sportchef Anders ”Leo” Pettersson, vad säger du om det här beslutet?

– Det är såklart oerhört tråkigt för laget, men ännu tråkigare för Erykah med att bryta kontraktet. I detta fall fanns det inget annat än att hennes hälsa går i första hand.

Vi märkte att hennes kropp inte svarade på träningen utan blev orkeslös, och är glada att vi har Rocus Medical som partner som med sin hälsoundersökning hittat detta. Rocus har även hjälpt och stöttat oss och framförallt Erykah i detta med sin kunskap. Nu får Erykah komma hem och få sin kropp i balans igen och komma tillbaka ännu starkare än tidigare som basketspelare. Vi kommer att sakna hennes personlighet, trashtalking och driv.

Erykah Russell, vad vill du säga som avslutande ord?

– I’m really appreciative of the time I’ve had with Visby Ladies and understand that right now my health comes first. Thank you to everyone and I wish you guys the best with the rest of the season!

255 views0 comments

Commentaires


bottom of page