top of page
Search
  • Louie Söderberg

Egna produkten får utbildningsplats i Ladies 21-22


Den Visby BBK-fostrade guarden fick göra sina första inhopp i ligasammanhang 20-21 och nu står det klart att hon kommer ha en utbildningsplats i Ladies säsongen 21-22.


14-åriga Agnes Widén gjorde sina första ligaminuter i december den gångna säsongen mot Norrköping på hemmaplan och 20-21 blev det totalt fem inhopp varav det längsta på 3 minuter och 12 sekunder i 90-72-segern mot Eos på hemmaplan. Till 21-22 kommer guarden att huvudsakligen tillhöra sitt ungdomslag, men också ha en utbildningsplats i Ladies för att kunna få ännu större chans att utvecklas i linje med den ambition hon själv har.


Agnes Widén, hur känns det att fortsätta vara en del av Ladies?

– Det känns fantastiskt kul att få fortsätta med ladies! Det har varit min dröm sedan jag var jätte liten. Jag vill bli så bra som det bara går och jag ser mycket fram emot denna kommande säsong. Så jag får fortsätta utvecklas på planen!


Head coach Xavi Hernández, hur går dina tankar om Widén?

– Det är centralt för klubben att de unga spelarna i föreningen får stödet, uppmuntran och förutsättningarna för att nå spel på elitnivå. Agnes är en symbol för den processen där en ung spelare med talang och ambition får möjligheten att lära sig, växa och utvecklas på ett bra och säkert sätt för att kunna ta klivet upp till att bli en elitspelare.


Sportchef Anders ”Leo” Pettersson, hur tänker du om Widén?

– Hon är en kommande elitspelare och nu Agnes är med för att se och lära. Det viktigaste är att Agnes är med och utvecklas i sin egen miljö i ungdomslaget men även får se och lära i lagom mängd med Ladies. Vi kommer att få se mycket av Agnes framöver men nu gäller det att skynda långsamt.


Ordförande Johan Granath, hur går dina tankar om Widéns utbildningsplats?

– Det är jättekul att en så ung spelare som Agnes redan får möjligheten att testa på spel i Ladies. Detta visar alla ungdomar i klubben att det finns möjlighet att växa inom klubben. Det är min och vår ambition inom klubben att skapa det bästa förutsättningarna för basket på ön och detta är ett steg på rätt väg. Jag hoppas att fler av de yngre tjejerna kämpar för att få chansen de med och att vi inom kort har ännu fler gotländska ungdomar i laget.

3 views

Comments


bottom of page